Kuchnia piwowarki Agi

..:: m e n u ::..

Twórzmy razem kulturę piwa!

Zapraszam wszystkich na spotkania, na których świat kręci się wokół piwa.

Organizujesz imprezę, konferencję, spotkanie towarzyskie, warsztaty, wyjazd integracyjny? Zdecydowanie warto włączyć do programu jedno z poniższych spotkań. Zdecydowanie polecam!


Jak warzy się piwo?

Podczas spotkania uwarzę piwo na żywo :) Uczestnicy dowiedzą się jak można zrobić dobre piwo w domu. Zaczniemy od śrutowania słodu, następnie będziemy zacierać, filtrować i chmielić brzeczkę piwną. Przybliżę uczestnikom zagadnenia związane z fermentacją, leżakowaniem i przechowywaniem piwa. W chwilach wolnych od pracy, opowiem o podstawowych składnikach piwa – słodzie, chmielu, wodzie i drożdżach. Po takim spotkaniu już więcej nie powiecie, że piwo robi się z chmielu!

Przewidywany czas spotkania – 3-4 godziny.


Warzenie piwa połączone z profesjonalną degustacją piwa i jedzenia

Podczas spotkania poznamy tajniki piwowarstwa, wspólnie uwarzymy dobre piwo, a w przerwach będziemy degustować piwa w trzech różnych stylach piwnych i pasujące do nich potrawy. Uczestnicy dowiedzą się jak powinno się serwować i degustować piwo. A wszystko to przy dobrej muzyce, wśród zapachu warzonego piwa i smaku pysznych przekąsek. To spotkanie dla tych, którzy lubią poznawać nowe rzeczy!

Przewidywany czas spotkania – 4-5 godzin.


Degustacja piwa i jedzenia

Podczas spotkania uczestnicy poznają zasady podawania i degustacji piwa oraz zasady łączenia piwa i jedzenia. Spróbujemy piw (mojego autorstwa) w trzech różnych stylach piwnych i pasujące do nich potrawy (z Kuchni Piwowarki Agi). Dowiecie się i skosztujecie jak smakuje piwo z przekąską, daniem głównym i deserem. Jak dobrać piwo do potraw pikantnych, słodkich, lekkich deserów, czy kuchni orientalnej.

To spotkanie dla prawdziwych smakoszy!

Przewidywany czas spotkania – 1-2 godzin.


Odkrywamy piwny świat

Podczas spotkania zaprezentuję pięć rodzajów piw (domowych) w różnych stylach, pochodzących z różnych krajów. Będą to piwa czeskie, niemieckie, angielskie, belgijskie, amerykańskie. Piwa lekkie i mocne, na lato i zimę, jasne i ciemne, słodkie i goryczkowe. Podczas prezentacji opowiem jak podaje się i degustuje piwo. Zobaczymy jaki kolor ma nasze piwo, jaką pianę, powąchamy je, pokręcimy kieliszkiem, aby wydobyć aromat, zastanowimy się co czujemy – zioła, cytrusy, karmel? Wreszcie spróbujemy i zastanowimy się, jakie smaki ma nasze piwo, czy jest lekkie czy ciężkie w odbiorze, czy słodkie czy gorzkie.

Uczestnicy otrzymają karty oceny piwa, w których będą mogli zapisać swoje spostrzeżenia dotyczące barwy piwa, piany, smaku i aromatu, goryczki, itd.

To spotkanie dla ciekawych piwnego świata!

Przewidywany czas spotkania – 1-2 godzin.


Wszystkich zainteresowanych moją ofertą spotkań, zapraszam do kontaktu:

Wspólnie ustalimy szczegóły tak, aby nasze spotkanie sprawiło nam dużo radości i było dobrą zabawą.

:: MENU ::

© 2011-2025 Kuchnia piwowarki Agi

Design by Flash Templates, coded by Flash Web Templates